ערך תזונתי למנה:
-
קלוריות:
115
-
שומן:
6.5 גר'
-
חלבון:
11 גר'
-
פחמימה:
3.5 גר'
קלוריות:
115
|
שומן:
6.5 גר'
|
חלבון:
11 גר'
|
פחמימה:
3.5 גר'
|
מצרכים:
- 1 קילו בשר בקר רזה טחון
- 2 קישואים, מגורדים
- 1 גזר, מגורד
- 2 כפות קוואקר
- 1 בצל לבן מגורד או חתוך קטן
- 1 צרור עלי פטרוזיליה
- 1 ביצה L
- 1 כפית תבלין שום
- 1/2 כפית מלח
- פלפל שחור
- 1 כפית שטוחה פפריקה
- 1/2 כפית כמון
לרוטב:
- 4 עגבניות בשלות
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כרשה (רק החלק הלבן), חתוכה לטבעות
- 4 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
- 1 כף שמן
- ציר מרק ירקות/עוף/מים רותחים
ערך תזונתי למנה:
קלוריות:
115
|
שומן:
6.5 גר'
|
חלבון:
11 גר'
|
פחמימה:
3.5 גר'
|
אופן ההכנה:
- מערבבים את בלילת הקציצות, יוצרים כ-18 כדורים ומניחים בצד.
- מכינים רוטב אדום: חולטים 4 עגבניות בשלות (מבשלים כמה דקות במים), קולפים וחותכים לקוביות.
- בסיר רחב ונמוך מאדים עם כף שמן כרישה חתוכה לעיגולים דקים, מוסיפים את הסלרי והעגבניות.
- מבשלים 2 דקות על אש בינונית.
- מוסיפים את רסק עגבניות ו-3/4 כוס ציר מרק ירקות/עוף/ מים רותחים
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות נוספות.
- מכניסים בעדינות את הקציצות לסיר הרוטב.
- מכסים חלקית את הסיר ומבשלים במשך 30-40 דקות.