קציצות בשר ברוטב אדום

ערך תזונתי למנה:

  • קלוריות: 115
  • שומן: 6.5 גר'
  • חלבון: 11 גר'
  • פחמימה: 3.5 גר'
קלוריות: 115
שומן: 6.5 גר'
חלבון: 11 גר'
פחמימה: 3.5 גר'

מצרכים:

  • 1 קילו בשר בקר רזה טחון
  • 2 קישואים, מגורדים
  • 1 גזר, מגורד
  • 2 כפות קוואקר
  • 1 בצל לבן מגורד או חתוך קטן
  • 1 צרור עלי פטרוזיליה
  • 1 ביצה L
  • 1 כפית תבלין שום
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה פפריקה
  • 1/2 כפית כמון

לרוטב:

  • 4 עגבניות בשלות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כרשה (רק החלק הלבן), חתוכה לטבעות
  • 4 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
  • 1 כף שמן
  • ציר מרק ירקות/עוף/מים רותחים

ערך תזונתי למנה:

קלוריות: 115
שומן: 6.5 גר'
חלבון: 11 גר'
פחמימה: 3.5 גר'
אופן ההכנה:
  • מערבבים את בלילת הקציצות, יוצרים כ-18 כדורים ומניחים בצד.
  • מכינים רוטב אדום: חולטים 4 עגבניות בשלות (מבשלים כמה דקות במים), קולפים וחותכים לקוביות.
  • בסיר רחב ונמוך מאדים עם כף שמן כרישה חתוכה לעיגולים דקים, מוסיפים את הסלרי והעגבניות.
  • מבשלים 2 דקות על אש בינונית.
  • מוסיפים את רסק עגבניות ו-3/4 כוס ציר מרק ירקות/עוף/ מים רותחים
  • מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות נוספות.
  • מכניסים בעדינות את הקציצות לסיר הרוטב.
  • מכסים חלקית את הסיר ומבשלים במשך 30-40 דקות.
  • עשיר בחלבון

Powered by - Wemake