ערך תזונתי למנה:
- קלוריות: 115
- שומן: 6.5 גר'
- חלבון: 11 גר'
- פחמימה: 3.5 גר'
קלוריות: 115 | שומן: 6.5 גר' |
חלבון: 11 גר' | פחמימה: 3.5 גר' |
מצרכים:
- 1 קילו בשר בקר רזה טחון
- 2 קישואים, מגורדים
- 1 גזר, מגורד
- 2 כפות קוואקר
- 1 בצל לבן מגורד או חתוך קטן
- 1 צרור עלי פטרוזיליה
- 1 ביצה L
- 1 כפית תבלין שום
- 1/2 כפית מלח
- פלפל שחור
- 1 כפית שטוחה פפריקה
- 1/2 כפית כמון
לרוטב:
- 4 עגבניות בשלות
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כרשה (רק החלק הלבן), חתוכה לטבעות
- 4 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
- 1 כף שמן
- ציר מרק ירקות/עוף/מים רותחים
ערך תזונתי למנה:
קלוריות: 115 | שומן: 6.5 גר' |
חלבון: 11 גר' | פחמימה: 3.5 גר' |
אופן ההכנה:
- מערבבים את בלילת הקציצות, יוצרים כ-18 כדורים ומניחים בצד.
- מכינים רוטב אדום: חולטים 4 עגבניות בשלות (מבשלים כמה דקות במים), קולפים וחותכים לקוביות.
- בסיר רחב ונמוך מאדים עם כף שמן כרישה חתוכה לעיגולים דקים, מוסיפים את הסלרי והעגבניות.
- מבשלים 2 דקות על אש בינונית.
- מוסיפים את רסק עגבניות ו-3/4 כוס ציר מרק ירקות/עוף/ מים רותחים
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות נוספות.
- מכניסים בעדינות את הקציצות לסיר הרוטב.
- מכסים חלקית את הסיר ומבשלים במשך 30-40 דקות.