תבשיל עדשים

ערך תזונתי למנה:

  • קלוריות: 89
  • שומן: 1.25 גר'
  • חלבון: 5 גר'
  • פחמימה: 10.4 גר'
קלוריות: 89
שומן: 1.25 גר'
חלבון: 5 גר'
פחמימה: 10.4 גר'

מצרכים:

  • 1 כוס עדשים שחורות, שטופות ומסוננות
  • 1 גזר גדול, חתוך לקוביות
  • 1 בצל לבן, חתוך לחצאי טבעות דקות
  • 2-3 שיני שום, חתוכות לפרוסות
  • 1 כף שמן
  • 1.5 כוסות מים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/3 צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים
  • 1/3 חבילת עלי אורוגולה, קצוצים
  • מיץ מ-1/2 מלימון

ערך תזונתי למנה:

קלוריות: 89
שומן: 1.25 גר'
חלבון: 5 גר'
פחמימה: 10.4 גר'
אופן ההכנה:
  • משרים את העדשים השחורות לכשעתיים לפחות (ורצוי למשך הלילה).
  • בסיר רחב מחממים כף שמן, מאדים את הבצל והגזר, מוסיפים שום חתוך ומערבבים.
  • שוטפים את העדשים ומסננים היטב. מוסיפים לסיר.
  • מוסיפים חמש כוסות מים רותחים ואת התבלינים ומביאים לרתיחה.
  • מכסים את הסיר וממשיכים לבשל במשך 25 דקות על אש בינונית, עד לריכוך העדשים והסמכת התבשיל, אך לא עד לפירוק העדשים.
  • מעבירים את התבשיל לקערה, קוצצים פטרוזיליה ו-שליש חבילת עלי אורוגולה ומוסיפים מעל העדשים.
  • מתבלים במיץ מחצי לימון סחוט (או יותר, לפי הטעם) ומתקנים תיבול של מלח ופלפל.

Powered by - Wemake