ערך תזונתי למנה:
-
קלוריות:
89
-
שומן:
1.25 גר'
-
חלבון:
5 גר'
-
פחמימה:
10.4 גר'
קלוריות:
89
|
שומן:
1.25 גר'
|
חלבון:
5 גר'
|
פחמימה:
10.4 גר'
|
מצרכים:
- 1 כוס עדשים שחורות, שטופות ומסוננות
- 1 גזר גדול, חתוך לקוביות
- 1 בצל לבן, חתוך לחצאי טבעות דקות
- 2-3 שיני שום, חתוכות לפרוסות
- 1 כף שמן
- 1.5 כוסות מים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית כמון
- 1/3 צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים
- 1/3 חבילת עלי אורוגולה, קצוצים
- מיץ מ-1/2 מלימון
ערך תזונתי למנה:
קלוריות:
89
|
שומן:
1.25 גר'
|
חלבון:
5 גר'
|
פחמימה:
10.4 גר'
|
אופן ההכנה:
- משרים את העדשים השחורות לכשעתיים לפחות (ורצוי למשך הלילה).
- בסיר רחב מחממים כף שמן, מאדים את הבצל והגזר, מוסיפים שום חתוך ומערבבים.
- שוטפים את העדשים ומסננים היטב. מוסיפים לסיר.
- מוסיפים חמש כוסות מים רותחים ואת התבלינים ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר וממשיכים לבשל במשך 25 דקות על אש בינונית, עד לריכוך העדשים והסמכת התבשיל, אך לא עד לפירוק העדשים.
- מעבירים את התבשיל לקערה, קוצצים פטרוזיליה ו-שליש חבילת עלי אורוגולה ומוסיפים מעל העדשים.
- מתבלים במיץ מחצי לימון סחוט (או יותר, לפי הטעם) ומתקנים תיבול של מלח ופלפל.